Ruszył konkurs na stanowisko dyrektora CSW

Box2 Kultura Wiadomości
Fot. Łukasz Piecyk

Ogłoszono konkurs na stanowisko dyrektora Centrum Sztuki Współczesnej “Znaki Czasu”. Po pięciu latach z pełnienia tej funkcji zrezygnował Wacław Kuczma, który przenosi się do Bydgoszczy. Oferty w konkursie składać można do 5 sierpnia.

Aby móc się ubiegać o stanowisko dyrektora CSW, trzeba posiadać wykształcenie wyższe II stopnia, najlepiej z zakresu nauk artystycznych lub humanistycznych. Wymagane jest także pięcioletnie doświadczenie (udokumentowane), w tym przynajmniej trzyletnie na stanowiskach kierowniczych instytucji kultury, bądź innych organizacjach związanych z działalnością kulturalną. Alternatywą jest prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie organizacji przedsięwzięć kulturalnych przez co najmniej trzy lata.

REKLAMA

Nowy dyrektor powołany zostanie na cztery lata. Wyłoni go komisja konkursowa, która zostanie powołana przez prezydenta Michała Zaleskiego. Szczegółowe informacje o konkursie znaleźć można tutaj.

Tagged