Przepis na rybę po japońsku
Święta coraz bliżej. Z tej okazji proponujemy przepisy na potrawy, które można przygotować samemu i które z pewnością staną się pyszną atrakcją świątecznego stołu. Dziś ryba po japońsku Jadzi, ten przepis otrzymaliśmy dzięki uprzejmości Koła Gospodyń Wiejskich w Stajenczynkach.
Składniki:
1 kg fileta rybnego
1 słoik papryki konserwowej
1 słoik ogórków konserwowych
4 cebule
Ciasto naleśnikowe gęste:
1 jajko
1 szkl. mleka mąka (według uznania)
1 mała vegeta
Zalewa:
2 szkl. wody
1/2 szkl. oleju
4 łyżki octu
4 łyżki ketchupu
1 mały słoik koncentratu pomidorowego
2 łyżki cukru
Przygotowanie: Przygotuj ciasto naleśnikowe. Pokrojoną rybę namocz w cieście i usmaż. Pokrój w kostkę paprykę, ogórki i cebulę. Ułóż w misce warstwami rybę, ogórki, paprykę i cebule. Przegotowaną zalewą zalej rybę.