Skip to content

4 komentarze

  1. Jacek P.
    12 marca 2021 @ 09:44

    Piekarnia o takiej tradycji i wystroju powinna być objęta nadzorem konserwatora zabytków! Wchodząc do środka przenosiliśmy się dziesiątki lat wstecz. Na ścianach dyplomy trzech pokoleń piekarzy, portretowe zdjęcie założyciela, kasa pamiętająca odległe czasy, drewniane półki powyginane pod ciężarem tysięcy cudownie pachnących bochnów chleba, które przez tyle lat co ranek trafiały na nie prosto z pieca… No i obsługa, która nieomal bez pytania podawała swoim klientom pieczywo, bo doskonale znane były ich upodobania i potrzeby! Czy nie należy tego zachować dla kolejnych pokoleń!? To przykład dziedzictwa zanikających zawodów rzemieślniczych! Wstyd dla tych, którzy do tego doprowadzili.

    Odpowiedz

  2. Gjk
    10 marca 2021 @ 22:26

    Okupację przez demokratyczne państwo Niemcòw-przeżyli.
    „Pomocy” od Min. Rozwoju, Pracy i Technologii-już nie.
    W dalszym ciągu Toruń nie otrzymał należnych 50.000.000 zł.
    Obywatelka
    Michałek Iwona, jedna z „większych” osòb w kraju, nie chce Toruniowi w tym pomòc.
    Ale dlaczego?

    Odpowiedz

  3. Klientka
    10 marca 2021 @ 21:52

    Wchodząc do tej piekarni, czuliśmy się jak byśmy cofnęli się w czasie? Niesamowity klimat. Pyszne pieczywo. Żegnaj panie Psuty?. 100 lat jedliśmy Twoje pieczywo będzie mam go brakowało ??

    Odpowiedz

  4. Mirek
    10 marca 2021 @ 21:45

    Jest to jeden z najlepszych chlebów w Toruniu. Ratujmy takie miejsca!!!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *