Zakończyły się prace przy skwerze na ul. PCK

Box2 Wiadomości
Fot. Adam Zakrzewski dla UMT

Rewaloryzacja skweru pod blokiem przy ul. PCK 21-25 została sfinansowana z budżetu obywatelskiego. Wykonawcy zagospodarowali zieleń, a także zainstalowali budki lęgowe, poidełka dla ptaków oraz domki dla owadów.

Skwer przy PCK zyskał nowy wygląd. Przede wszystkim na jego terenie posadzono dwa buki oraz ok. 400 krzewów, traw i bylin. Założono też kwietną łąką o powierzchni 150 mkw oraz utworzono trzy podwyższone rabaty, na których rośliny będą mogli posadzić sami mieszkańcy. Zainwestowano także w kompostownik termiczny.

Na skwerze pojawiły się ponad to elementy małej architektury, m.in. ławki, stojaki na rowery, budki lęgowe, poidełka dla ptaków i domki dla owadów. Całość prac pochłonęła 45 tys. zł.

Tagged

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *